donderdag 24 november 2011

Audiogadgets Top 3

In de huidige samenleving zijn radio's, CD-spelers I-Pods en dergelijke niet meer weg te denken. Alhoewel sommigen zonder kunnen, heeft bijna iedereen van de nieuwe generaties een MP3-speler. Maar soms zie je dingen, waarvan je betwijfelt of het werkelijk nut heeft.



1: Muziekale stenen.

Homemade heeft afbeeldingen gepubliceerd van een van hun nieuwste lijn MP3 spelers, de Lego-achtige MP3 Stenen.

Waarom nog genoegen nemen met je saaie practische MP3 speler met display en overzichtelijke knoppen, terwijl je er een zou kunnen hebben in de vorm van een lego steen? Deze felgekleurde spelers zijn even groot als echte lego stenen, en de knopjes voor de bediening zijn geïntergreerd in de nopjes op de stenen.
De batterij is goed voor 6 uur speeltijd, wat indrukwekkend is voor zo'n klein apparaat. Het enige nadeel is dat de speler zelf geen gehugen heeft. Dat betekent dat je een microSD (geheugen)kaart er bij moet kopen, wil je er muziek op kunnen zetten.

De verwachte verkoopsprijs bedraagt $46,95 (USD).




2: Natuurvriendelijke herrie.

Een nieuw product van Fashionnation trekt wel op erg aparte wijze de aandacht. Het product is namelijk volledig vervaardigd van gerecycled materiaal.
-Wat is er dan zo nieuw aan een product van gerecyclede grondstoffen?
Nou, het betreft hier speakers; ze zijn vervaardigd van (voornamelijk) papier en ze werken nog ook.

Fashionnation claimt naast dat de speakers geweldig klinken, tevens een steentje bijdragen bij het redden van het milieu. Of de Eco-speakers echt goed zullen klinken betwijfel ik. Ze moeten het immers meer van hun aparte uiterlijk hebben. De kartonnen luidsprekers zijn dan ook met diverse opdrukken in de verkoop.

Nog een handige functie: als je ze (eventjes) niet gebruikt of wilt meenemen, kan je je Eco-speakers gewoon weer opvouwen.

Je hebt al je eigen set natuurvriendelijke speakers voor slechts $14,95 (USD).




3: Digitale Klassiekers

Voor de vinyl liefhebbers die toch een beetje met de tijd mee willen gaan is er nu de Ion ITTUSB. Een platenspeler met USB-aansluiting.

Hiermee kun je met gemak LP's omzetten naar MP3 of CD. De ITTUSB is gemakkelijk te gebruiken met alle software die USB-geluidskaarten ondersteunt.
De platenspeler is geschikt voor 33'1/3 en 45 toeren platen, ondersteunt overzetten op hoge snelheid, kan de toonhoogte bijstellen en is natuurlijk ook nog voorzien van een standaard line-out zodat je hem gewoon op je normale audio set kan aansluiten.

In Amerika is de ITTUSB van ION al te koop voor $139,-- (USD). In Europa brengt het overkoepelend bedrijf van Ion, Numark ook een versie uit. Deze zal waarschijnlijk rond de 190 Euro gaan kosten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten