donderdag 24 november 2011

Glutenvrij eten

Mensen denken er niet bij na wat ze allemaal eten. Maar als je geen granen mag eten kom je er pas achter wat je mist. Eten is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Maar je moet nu voordat je iets gaat eten eerst weten of het niet toevallig in een pan is gekookt waar niet al eerder iets waar wel gluten in zat is gekookt. Het is een beperking van je vrijheid.
Ook zijn dieten zoals Sonja Bakker erg moeilijk omdat bijna alle tussendoortjes vol met granen zitten. Bijvoorbeeld ontbijtkoek,eierkoek, enz. Mijn moeder heeft zelf koekjes voor mij gebakken met glutenvrij meel, glutenvrij zelfrijzend bakmeel, en glutenvrij gist. Die gebruik ik dan maar, en toch is het dan nog moeilijk in te schatten welke hoeveelheid het is.
Soms is een glutenvrij dieet hebben ook wel handig, omdat je bijvoorbeeld geen taart mag eten. Dus kom je ook niet veel aan, maar dit is dan ook een van de weinige voordelen eraan. De wetenschap gaat ver natuurlijk maar niet zo ver dat ze al een medicijn hebben zodat je wel weer gluten mag eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten